Τα επίπεδα κρεατινίνης έχουν την τάση να αυξάνουν την αφυδάτωση του σώματος. Η πιθανότητα αύξησης της κρεατινίνης, μπορεί να αποφευχθεί με την επαρκή κατανάλωση νερού, δηλαδή 8-10 ποτηριών ημερησίως.
Είναι σημαντικό ς ο περιορισμός των τροφίμων, πλούσια σε πρωτεΐνη, καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Προσθέστε στη διατροφή σας πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, κριθάρι και βρώμη..
Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν έντονη διουρητική δράση και είναι πιθανό να προκαλέσουν αφυδάτωση ιδιαίτερα όταν η ημερήσια πρόσληψη νερού είναι ανεπαρκής.
Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε απλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί και αλεύρι, επεξεργασμένα δημητριακά και ζυμαρικά).
Το νάτριο και το αλάτι ενισχύει την κατακράτηση υγρών. Γι’ αυτό το θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε αλάτι, επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα.