5 Συμβουλές για τη μείωση της κρεατινίνης..

11 αντιοξειδωτικά τρόφιμα
13 Ιανουαρίου, 2017
«Superfoods: μύθος ή αλήθεια;»
13 Ιανουαρίου, 2017

5 Συμβουλές για τη μείωση της κρεατινίνης..

  1. Αυξήστε την κατανάλωση νερού.

Τα επίπεδα κρεατινίνης έχουν την τάση να αυξάνουν την αφυδάτωση του σώματος. Η πιθανότητα αύξησης της κρεατινίνης, μπορεί να αποφευχθεί με την επαρκή κατανάλωση νερού, δηλαδή 8-10 ποτηριών ημερησίως.

 

  1. Περιορίστε τις πηγές πλούσιες σε πρωτεΐνη.

Είναι σημαντικό ς ο περιορισμός των τροφίμων, πλούσια σε πρωτεΐνη, καθώς και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

  1. Αυξήστε την κατανάλωση των λαχανικών και φρούτων.

Προσθέστε στη διατροφή σας πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, κριθάρι και βρώμη..

 

  1. Μειώστε την πρόσληψη καφεΐνης, τα αλκοολούχα ποτά και τα ανθρακούχα αναψυκτικά.

Τα συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν έντονη διουρητική δράση και είναι πιθανό να προκαλέσουν αφυδάτωση ιδιαίτερα όταν η ημερήσια πρόσληψη νερού είναι ανεπαρκής.

 

  1. Αποφύγετε τα τρόφιμα αυξημένης περιεκτικότητας σε απλούς υδατάνθρακες.

Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά σε απλούς υδατάνθρακες (λευκό ψωμί και αλεύρι, επεξεργασμένα δημητριακά και ζυμαρικά).

 

  1. Περιορίστε την κατανάλωση του νατρίου και των προϊόντων πλούσια σε αλάτι.

Το νάτριο και το αλάτι ενισχύει την κατακράτηση υγρών. Γι’ αυτό το θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές πλούσιες σε αλάτι, επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα.

 

 

 

Comments are closed.