11 αντιοξειδωτικά τρόφιμα

Άσκηση και διατροφική υποστήριξη
28 Δεκεμβρίου, 2016
5 Συμβουλές για τη μείωση της κρεατινίνης..
13 Ιανουαρίου, 2017

11 αντιοξειδωτικά τρόφιμα

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός νεανικού και υγιούς δέρματος, αλλά και στην καθυστέρηση της γήρανσης του σώματος. Η αποτοξίνωση του σώματός από τις επιβλαβείς χημικές ουσίες μπορεί να πραγματοποιηθεί ακολουθώντας μια διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα, τα οποία βοηθούν τα κύτταρά μας να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά, και να αποβάλλουν αποβάλουν τις τοξίνες από το σώμα μας, δίνοντάς σε εμάς ένα πιο υγιές και νεανικό δέρμα.

  1. Κόκκινες πιπεριές

Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C συγκριτικά με τις πράσινες πιπεριές. Περιέχουν φυλλικό οξύ  και βιταμίνη Α που βοηθά στην πρόληψη από τις βλαβερές ακτίνες UV, οι οποίες προκαλούν την καταστροφή του δέρματός σας.

  1. Καστανό ρύζι

Το καστανό ρύζι , συγκριτικά με  το λευκό ρύζι είναι πλουσιότερο σε βιταμίνη Β1, η οποία ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην πρόληψη κατά της δημιουργίας των ρυτίδων και της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος. Επιπλέον έχει περισσότερες φυτικές ίνες από τα άλλα είδη ρυζιού, οι οποίες ενισχύουν την αντιοξειδωτική του δράση.

  1. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά

Τα λαχανικά αυτά ενισχύουν τον οργανισμό με το συνένζυμο Q10. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το μαρούλι και το σπανάκι βοηθούν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των κυττάρων και κατά συνέπεια στην αντιγήρανση του σώματος.

  1. Κινόα.

Είναι ένα ψευτοδημητριακό που έχει παρόμοια γεύση και υφή με το ρύζι ή το κους κούς. Αποτελεί ένα σούπερ τρόφιμο, πλούσιο σε πρωτεΐνες και αντιγηραντικές ουσίες.

  1. Άπαχη πρωτεΐνη

Το άπαχο κρέας περιέχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά οξέα από ότι το κανονικό κρέας, γεγονός το οποίο προστατεύει  το σώμα μας από την οξείδωση των κυττάρων. Είναι σημαντικό η διατροφή μας να είναι πλούσια σε  λιπαρά ψάρια, κοτόπουλο και γαλοπούλα. Πιο συγκεκριμένα τα λιπαρά ψάρια συμβάλλουν στην αύξηση του κολλαγόνου και είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα.

  1. Κανέλα

Η κανέλα αναστέλλει την ανάπτυξη των βακτηρίων, συμβάλλει στην ενίσχυση του εγκεφάλου, καθώς επίσης και στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης, της γλυκόζης και των τριγλυκεριδίων, με αποτέλεσμα τη τη μείωση των βλαβών των κυττάρων .

  1. Αυγά

Τα αυγά είναι επίσης μια καλή φυσική αντιγήραντική τροφή, καθώς είναι πλούσια σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν και στην ενίσχυση της όρασης, καθώς περιέχουν βιταμίνες Β12 , Α, Κ , D και λουτεΐνη.

  1. Ανάλατοι ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κάσιους και άλλοι ξηροί καρποί αποτελούν σημαντικές πηγές πολυακόρεστων λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία των αγγείων.

  1. Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες καθώς και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία δρουν αποτελεσματικά στην επιδερμίδα, διώχνοντας τις κηλίδες και τις λεπτές ρυτίδες.

  1. Μούρα

Τα μικρά αυτά φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην πρόληψη της   κυτταρίτιδας και της γήρανσης.

  1. Διάφορα μυρωδικά

Πολλά μυρωδικά, όπως, η ρίγανη, ο βασιλικός, ο μαϊντανός και το δεντρολίβανο είναι γνωστά για τις πλούσιες αντιοξειδωτικές δράσεις τους.

Comments are closed.