Τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας

Ιδέες για μια υγιεινή και εύκολη σαλάτα
8 Οκτωβρίου, 2015
Ενισχύστε την άμυνα σας έναντι των ιώσεων
14 Οκτωβρίου, 2015

Τα οφέλη της άσκησης στη ζωή μας

 

activity

 Σύμφωνα με κλινικές μελέτες η τακτική άσκηση μπορεί να μειώσει κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη      τύπου 2, εγκεφαλικών επεισοδίων και κάποιων τύπων καρκίνου.

Δεν κοστίζει και μπορούν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης να βρουν κάποια μορφή άσκησης που να τους ταιριάζει και να τους ευχαριστεί.

Έρευνες δείχνουν ότι η φυσική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση μας, τη ψυχολογική μας διάθεση, την ποιότητα του ύπνου και παράλληλα να μειώσει το στρες και τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, άνοιας αλλά και της νόσου Alzheimer’s.

Έχει σημασία πόσο συχνά/πολύ αθλούμαι?

Ναι. Για να θεωρήσουμε ότι κάποιος θα μπορέσει να αποκομίσει τα οφέλη της άσκησης απαιτούνται τουλάχιστον 150 λεπτά φυσικής δραστηριότητας μέτριας έντασης μέσα στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Τι θεωρείται μέτριας έντασης άσκησης?

Οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα που εκτελείται σε τέτοια ένταση ικανή να αυξήσει τoυς παλμούς της καρδιάς, τον ρυθμό αναπνοής και να δημιουργήσει την αίσθηση πως “ζεσταινόμαστε”. Ένας εύκολος τρόπος να καταλάβει κάποιος ότι εκτελεί μιας μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα είναι η διατήρηση της δυνατότητας να μιλήσει ενώ αθλείται έχοντας βέβαια την αίσθηση του λαχανιάσματος.

Comments are closed.