Μερίδες: 12
Μέγεθος μερίδας: 1 κούπα
Υλικά:
Παρασκευή:
Τοποθετήστε τη ζάχαρη και τις 3 κ.σ. νερό σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
Μαγειρέψτε για 3 λεπτά ή μέχρις ότου να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας μαλακά.
Συνεχίστε να μαγειρεύεται για ακόμα 5 λεπτά ή μέχρις ότου να πάρει χρυσαφί χρώμα (μην ανακατεύεται).
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για ένα λεπτό.
Προσθέστε βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Σταδιακά προσθέστε κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνέχεια.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό ή μέχρι η σως καραμέλας να είναι απαλή, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρείται από τη φωτιά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ανά μερίδα):
Θερμίδες | 180 |
Θερμίδες που προέρχονται από λίπος | 0 % |
Λίπος | 3 g |
Κορεσμένο Λίπος | 1,9 g |
Μονοακόρεστο Λίπος | 0,9 g |
Πολυακόρεστο Λίπος | 0,1 g |
Πρωτεΐνες | 1 g |
Υδατάνθρακες | 38,4 g |
Φυτικές Ίνες | 0,0 g |
Χοληστερόλη | 10 mg |
Σίδηρος | 0,0 mg |
Νάτριο | 9 mg |
Ασβέστιο | 6 mg |