Υλικά
1 φλιτζάνι μαύρο ρύζι
1 φλιτζάνι κινόα
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, κομμένο σε φέτες
1/4 κιλό μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 μικρό κολοκύθι σε λεπτές φέτες
αλάτι
1 κεφάλι του μπρόκολου τα κεφάλια κομμένα σαν μικρά μπουκετάκια
1/4 φλιτζάνι ταχίνι, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι χυμό φρέσκου λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
Οδηγίες
1.Σε ένα μέτριο τηγάνι, καλύπτουμε το καστανό ρύζι με νερο και το αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το ρύζι είναι να μαλακο, περίπου 40 λεπτά. Στραγγίστε και γυρίστε το ρύζι στο τηγάνι.
2.Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε τη κινόα με 2 φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να πάρει βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κινόα να είναι τρυφερή και όλο το νερό να έχει απορροφηθεί, 20 λεπτά.
3.Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κουταλιές του λαδιού.
4.Στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι. Προσθέστε το μπρόκολο, και στην συνέχεια σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να γίνει βαθύ πράσινο, 5 λεπτά.
5.Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα ταχίνι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ζεστό νερό και κόκκινο πιπέρι. Πασπαλίστε με αλάτι.
6.Μεταφέρετε το καστανό ρύζι και τη κινόα σε μπολ.Προσθέστε απο πάνω τα μαγειρεμένα λαχανικά, και σε κύβους το αβοκάντο.
7.Σερβίρετε, περνώντας τη σάλτσα ταχίνι στο τραπέζι.
Θρεπτική Αξία Σαλάτας
Η σαλάτα αυτή αποδίδει:
Θερμίδες | 500kcal |
Πρωτείνες | 15gr |
Λίπος | 22gr |
Κορεσμένο λίπος | 2.9gr |
Υδατάνθρακες | 69gr |
Φυτικές Ίνες | 10gr |
Σίδηρος (Fe) | 13.4mg |
Βιταμίνη C | 251.1mg |
Βιταμίνη Α | 0.65μg |
Βιταμίνη Ε | 7.28mg |