Σου αρέσει το γιαούρτι, αλλά όχι σκέτο;

Απώλεια μαλλιών και διατροφικές συστάσεις
28 Δεκεμβρίου, 2016
Δυσκοιλιότητα και διατροφική αντιμετώπισή της
28 Δεκεμβρίου, 2016

Σου αρέσει το γιαούρτι, αλλά όχι σκέτο;

Σου έχουμε την λύση … Τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι να το φτιάξεις τόσο γευστικό που θα θες να το καταναλώνεις κάθε μέρα.

Ως Πρωινό ή σνακ ή  απογευματινό

1η επιλογή (θερμίδες: 245-265 Kcal)

  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (120 Kcal)
  2. 1 μικρή μπανάνα ψιλοκομμένη ( 80-100 Kcal)
  3. 6 αμύγδαλα (45Kcal)
  4. Λίγη κανέλα και λίγο τζίτζερ

2η επιλογή (θερμίδες: 250-270 Kcal)                       

  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (120 kcal)
  2. 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες (60Kcal)
  3. 3-4 ολόκληρα καρύδια (70-90 Kcal)
  4. Λίγη κανέλα και λίγο τζίντζερ

3η επιλογή (θερμίδες: 265kcal)

  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (120 Κcal)
  2. 2 μπισκότα digestive (120 Κcal)
  3. 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (25 kcal)

Ως συνοδευτική σως για φαγητά (σολομό, κοτόπουλο, χοιρινό, σαλάτες)

1η επιλογή (70Kcal)

  1. ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2% (60 Kcal)
  2. 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (10Kcal)
  3. Αλάτι
  4. Πιπέρι

2η επιλογή (105 kcal)

  1. ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2% (60Κcal)
  2. 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (45Κcal)
  3. Αλάτι
  4. Πάπρικα γλυκιά
  5. Ξύδι

easy-greek-tzatziki-dip-the-red-fizz-cocktail.300x300

Σπιτικό τζατζίκι (270-280 Kcal)

  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%(120 Kcal)
  2. 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο (15-20Kcal)
  3. 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (135 Kcal)
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  5. Αλάτι –πιπέρι

Γιατί να πεις ναι στο γιαούρτι;

  1. Είναι μια καλή εναλλακτική πηγή ασβεστίου, εάν κάποιος δεν καταναλώνει γάλα.
  2. Προτιμήστε το γιατί είναι πλούσιο σε προβιοτικά,, τα οποία είναι ευεργετικά στην εντερική μικροχλωρίδα και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
  3. Η χώνεψη του γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τι του γάλακτος, οπότε απουσιάζουν τυχόν φουσκώματα και πόνος.
  4. Σε περιπτώσεις δυσανεξίας της λακτόζης το γιαούρτι παραμένει συνήθως, μια ανεκτή τροφή.

Comments are closed.