Σου έχουμε την λύση … Τέσσερις εναλλακτικοί τρόποι να το φτιάξεις τόσο γευστικό που θα θες να το καταναλώνεις κάθε μέρα.
Ως Πρωινό ή σνακ ή απογευματινό
1η επιλογή (θερμίδες: 245-265 Kcal)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (120 Kcal)
- 1 μικρή μπανάνα ψιλοκομμένη ( 80-100 Kcal)
- 6 αμύγδαλα (45Kcal)
- Λίγη κανέλα και λίγο τζίτζερ
2η επιλογή (θερμίδες: 250-270 Kcal)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (120 kcal)
- 1 κουταλιά της σούπας σταφίδες (60Kcal)
- 3-4 ολόκληρα καρύδια (70-90 Kcal)
- Λίγη κανέλα και λίγο τζίντζερ
3η επιλογή (θερμίδες: 265kcal)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (120 Κcal)
- 2 μπισκότα digestive (120 Κcal)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη (25 kcal)
Ως συνοδευτική σως για φαγητά (σολομό, κοτόπουλο, χοιρινό, σαλάτες)
1η επιλογή (70Kcal)
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2% (60 Kcal)
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα (10Kcal)
- Αλάτι
- Πιπέρι
2η επιλογή (105 kcal)
- ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2% (60Κcal)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (45Κcal)
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
- Ξύδι

Σπιτικό τζατζίκι (270-280 Kcal)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%(120 Kcal)
- 1 αγγουράκι ψιλοκομμένο (15-20Kcal)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (135 Kcal)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
- Αλάτι –πιπέρι
Γιατί να πεις ναι στο γιαούρτι;
- Είναι μια καλή εναλλακτική πηγή ασβεστίου, εάν κάποιος δεν καταναλώνει γάλα.
- Προτιμήστε το γιατί είναι πλούσιο σε προβιοτικά,, τα οποία είναι ευεργετικά στην εντερική μικροχλωρίδα και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.
- Η χώνεψη του γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τι του γάλακτος, οπότε απουσιάζουν τυχόν φουσκώματα και πόνος.
- Σε περιπτώσεις δυσανεξίας της λακτόζης το γιαούρτι παραμένει συνήθως, μια ανεκτή τροφή.