Μερίδες: 6
Μέγεθος Μερίδας: 1 σουβλάκι
Υλικά:
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
- 18 φέτες κολοκύθι
- 12 φέτες μάραθο
- 12 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι
Παρασκευή:
- Συνδυάστε τα πρώτα 6 συστατικά σε μια σακούλα ψησίματος καλά σφραγισμένη και την ανακινούμε καλά. Μαρινάρετε στο ψυγείο 20 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη τσάντα και πετάτε τη μαρινάδα.
- Ετοιμάστε τη σχάρα.
- Μαγειρέψτε τις σκελίδες του σκόρδου σε βραστό νερό για 3 λεπτά, στραγγίστε τις.
- Φτιάχνετε το σουβλάκι με: 4 κομμάτια κοτόπουλο, 3 φέτες κολοκύθι, 2 φέτες μάραθο, 2 σκελίδες σκόρδου εναλλάξ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα. Μαγειρέψτε 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φόρα ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ανά μερίδα):
Θερμίδες |
194 |
Θερμίδες που προέρχονται από λίπος |
29% |
Λίπος |
6,2 g |
Κορεσμένο Λίπος |
1 g |
Μονοακόρεστο Λίπος |
3,7 g |
Πολυακόρεστο Λίπος |
0,8 g |
Πρωτεΐνες |
28 g |
Υδατάνθρακες |
6,4 g |
Φυτικές Ίνες |
0,7 g |
Χοληστερόλη |
66 mg |
Σίδηρος |
2 mg |
Νάτριο |
274 mg |
Ασβέστιο |
63 mg |