Σουβλάκι με Κοτόπουλο «Μεσογειακό» και Λαχανικά

Ζυμαρικά (Κοχυλάκια) με τόνο
13 Ιουνίου, 2016
Έχω αυξημένο ουρικό οξύ. Τι πρέπει να αλλάξω στη διατροφή μου;
13 Ιουνίου, 2016

Σουβλάκι με Κοτόπουλο «Μεσογειακό» και Λαχανικά

 

Μερίδες: 6

Μέγεθος Μερίδας: 1 σουβλάκι

Υλικά:

  • ¼ κούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 680 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες
  • 18 φέτες κολοκύθι
  • 12 φέτες μάραθο
  • 12 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. μαύρο πιπέρι

Παρασκευή:

  • Συνδυάστε τα πρώτα 6 συστατικά σε μια σακούλα ψησίματος καλά σφραγισμένη και την ανακινούμε καλά. Μαρινάρετε στο ψυγείο 20 λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη τσάντα και πετάτε τη μαρινάδα.
  • Ετοιμάστε τη σχάρα.
  • Μαγειρέψτε τις σκελίδες του σκόρδου σε βραστό νερό για 3 λεπτά, στραγγίστε τις.
  • Φτιάχνετε το σουβλάκι με: 4 κομμάτια κοτόπουλο, 3 φέτες κολοκύθι, 2 φέτες μάραθο, 2 σκελίδες σκόρδου εναλλάξ. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε τα σουβλάκια στη σχάρα. Μαγειρέψτε 8 λεπτά, γυρίζοντας μία φόρα ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

 

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ανά μερίδα):

Θερμίδες 194
Θερμίδες που προέρχονται από λίπος 29%
Λίπος 6,2 g
Κορεσμένο Λίπος 1 g
Μονοακόρεστο Λίπος 3,7 g
Πολυακόρεστο Λίπος 0,8 g
Πρωτεΐνες 28 g
Υδατάνθρακες 6,4 g
Φυτικές Ίνες 0,7 g
Χοληστερόλη 66 mg
Σίδηρος 2 mg
Νάτριο 274 mg
Ασβέστιο 63 mg

 

 

Comments are closed.