Σοταρισμένα κολοκυθάκια με λεμόνι, θυμάρι και κοτόπουλο!!

Ο ρόλος του σωματικού βάρους και της διατροφής στη σκλήρυνση κατά πλάκας.
13 Ιανουαρίου, 2017
Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Διατροφικά Μυστικά..
13 Ιανουαρίου, 2017

Σοταρισμένα κολοκυθάκια με λεμόνι, θυμάρι και κοτόπουλο!!

Υλικά για 4 μερίδες

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
4 φιλέτα κοτόπουλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι νερό
1/3 φλιτζανιού άψητα κουσκούς
3-4 μέτρια κολοκυθάκια
1/4 φλιτζανιού νερό
Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι, για γαρνίρισμα

Παρασκευή γεύματος:
1. Τοποθετήστε το ξύσμα λεμονιού και θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές. Πασπαλίζουμε με το μισό από το μίγμα λεμονιού και θυμάρι ομοιόμορφα σε μία πλευρά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα μαγειρεύουν το κοτόπουλο πλευρά, γυρίζοντας μετά από 4 λεπτά. Όταν το κοτόπουλο αρχιζει να εχει χρυσαφένια όψη, μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής. Καλύψτε το κοτόπουλο, και να κρατήσει ζεστό.

2. Φέρτε 1/2 φλιτζάνι νερό σε σημείο βρασμού σε μια μικρή κατσαρόλα ,σταδιακά προσθέστε το κουσκούς. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά ,καλύψτε και αφήστε να σταθεί 5 λεπτά. Καλύψτε κουσκούς, για να παραμείνει ζεστό.

3. Σοτάρετε τα κολοκυθάκια (στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιείται για το κοτόπουλο) σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τρυφερά (περίπου 4 λεπτά). Ανακατέψτε το υπόλοιπο μείγμα του λεμονιού-θυμάρι, το νερό και το κουσκούς.

4.Σερβίρετε στα πιάτα από ένα φιλέτο και μοιράστε ομοιόμορφα το κουσκούς. Για γαρνίρισμα προσθέστε θυμάρι.

Διατροφικές Πληροφορίες:

Ανα μερίδα:

Θερμίδες :            233 Kcal

Λίπος :                 7 g

Κορεσμένα λίπη: 1 g

Μονοακόρεστα:   3 g

Πολυακόρεστα:   1 g

Πρωτεΐνη:            27 g

 

 

Comments are closed.