ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ (maple syrup): ΕΝΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Ενισχύστε την άμυνα σας έναντι των ιώσεων
14 Οκτωβρίου, 2015
ΛΙΠΩΔΗΣ ΔΙHΘΗΣΗ : 7 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
19 Οκτωβρίου, 2015

ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ (maple syrup): ΕΝΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

maple

Το σιρόπι σφενδάμου αποτελεί μια καλή φυσική γλυκαντική ουσία. Μοιάζει σε υφή με το μέλι, για αυτό βλέποντας το απλά και μόνο μπορεί να νομίζει κάνεις ότι πρόκειται για μέλι.

Το σιρόπι συλλέγεται κάθε Άνοιξη από τους κορμούς και τις ρίζες των ομώνυμων δέντρων που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Νότιου Καναδά.

Μετά την περισυλλογή, θερμαίνεται για να αποβάλει το νερό που περιέχει στη φυσική του μορφή και να καταλήξει στη τελική συμπυκνωμένη υφή του.

Το σιρόπι σφενδάμου όχι μόνο προσφέρει λιγότερες θερμίδες από ότι η κοινή κρυσταλλική ζάχαρη αλλά έχει και πολύ υψηλότερη διατροφική αξία χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει.

Είναι εξαιρετική πηγή ψευδάργυρου και μαγγανίου μιας και η περιεκτικότητα του στα δύο αυτά μέταλλα είναι αρκετά υψηλή.

Χάρη στην περιεκτικότητα του σε ψευδάργυρο έχει βρεθεί ότι η κατανάλωση του συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.

Το μαγγάνιο είναι ένα μέταλλο που εκτός από την αντιοξειδωτική του δράση φαίνεται πως εμπλέκεται σε διάφορε διεργασίες όπως η ρύθμιση του σακχάρου του αίματος ή χρήση γλυκόζης από το εγκέφαλο κ.α. Τα 28 γραμμάρια σιρόπι σφενδάμου μπορούν να καλύψουν το 22% των ημερήσιων αναγκών μας σε μαγγάνιο.

Περιέχει επίσης ασβέστιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικές ουσίες γεγονός που το καθιστά υγιεινό φυσικό γλυκαντικό

Η μια κουταλιά της σούπας από αυτό το σιρόπι  αποδίδει 50 θερμίδες (σε σχέση με την ζάχαρη που αποδίδει 65 θερμίδες στην ίδια ποσότητα). Παρότι η θερμιδική απόδοση του είναι χαμηλότερη αυτής της ζάχαρης θα πρέπει να καταναλώνεται με σύνεση.

Χρησιμοποιήστε το πάνω στη βρώμη σας  το πρωί, στα ροφήματα σας αντί για ζάχαρη, στα dressing για σαλάτες ή στις μαρινάδες σας για μία ιδιαίτερη και γλυκιά γεύση.

Comments are closed.