Νήματα Προσώπου – PDO

 

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από νήματα (Polydioxanone). Το PDO είναι ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό και χρησιμοποιείται και στην χειρουργική για συρραφή τραυμάτων. Είναι μία καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και σώματος χωρίς επέμβαση και είναι 100% βιο-απορροφήσιμα από τον οργανισμό.

Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο με τελικό αποτέλεσμα την εξαφάνιση του υλικού και την “αντικατάσταση” του από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. H μέθοδος εφαρμόζεται με απλή τοπική αναισθησία, χωρίς χειρουργικές τομές και ράμματα. Τα νήματα τοποθετούνται ενδοδερμικά εντελώς ανώδυνα. 

Εφαρμόζεται κυρίως σε ηλικίες από 30 έτη και πάνω και σε ασθενείς των οποίων το δέρμα χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη. Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία τόσο πυκνότερο πρέπει να είναι το πλέγμα για να μπορέσει να δημιουργήσει την σωστή υποδομή κολλαγόνου. Τα σημεία στα οποία μπορεί να εφαρμοστεί για σύσφιξη και ανόρθωση είναι στο πρόσωπο (οβάλ, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο), στο λαιμό, στην κοιλιακή χώρα, στους γλουτούς, στους μηρούς, στους βραχίονες, πλάτη, στήθος και ντεκολτέ.

Τα συνήθη αποτελέσματα είναι η απαλοιφή κατά 70% των ρινοπαρειακών πτυχών και της πτώσης των παρειών, με απόλυτη βελτίωση του οβάλ του προσώπου. Σε άλλες περιοχές του σώματος, η εφαρμογή δίνει άμεσα αποτελέσματα σύσφιξης τα οποία βελτιώνονται μέρα με τη μέρα μέχρι την ολοκλήρωση του τρίτου μήνα οπότε και σταθεροποιείται η εικόνα για περίπου 18 μήνες οπότε και επανεξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον νημάτων για την διατήρηση του αποτελέσματος,αν χρειάζεται. Δεν υπάρχουν επιπλοκές πέρα από πολύ σπάνια ελαφρά τοπικά φαινόμενα.
Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι απο 12 εώς 18 μήνες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ