Νέα

19 Νοεμβρίου, 2015

Ετικέτες τροφίμων: Ο απόλυτος οδηγός για να γνωρίζετε τι τρώτε.

Οι διατροφικές ετικέτες, είναι εκείνες που βρίσκονται στα τρόφιµα και περιγράφουν την περιεκτικότητα τους σε θρεπτικά συστατικά. Ο στόχος τους είναι να καθοδηγήσουν τον καταναλωτή να […]
18 Νοεμβρίου, 2015

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ασβέστιο

Το ασβέστιο είναι μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου βρίσκεται στα οστά και τα δόντια μας. Ακόμη είναι πολύ σημαντικό συστατικό […]
13 Νοεμβρίου, 2015

ΕΧΩ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ ; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ;

    Τα άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ πρέπει να δείξουν μια ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση τροφίμων με περιεκτικότητα σε πουρίνες. Διάφοροι παράγοντες ευνοούν στην αύξηση του ουρικού οξέος στο αίμα. […]
5 Νοεμβρίου, 2015

Ρύζι vs. Κινόα, Πληγούρι,Φαγόπυρο

  ΦΑΓΟΠΥΡΟ (ΜΑΥΡΟ ΣΙΤΑΡΟ – επιστημονική ονομασία Fagopyrum esculentum) Η προέλευση του είναι από την Ανατολή και είναι ιδιαίτερα γνωστό στις ασιατικές χώρες. Θεωρείται «ψευδό-δημητριακό»  και […]
4 Νοεμβρίου, 2015

Εγκυμοσύνη! Πόσο βάρος μπορώ να πάρω για να είναι υγιές το μωρό μου;

Η αύξηση του σωματικού βάρους  στην διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι φυσιολογική και απαραίτητη. Κατά μέσο όρο το βάρος φτάνει περίπου τα 12 κιλά. Αυτά είναι τα […]