Τρώμε για να ζούμε, δε ζούμε για να τρώμε!
3 Φεβρουαρίου, 201715 Τρόποι για να αντιμετωπίσετε τη παιδική τροφική νεοφοβία
13 Φεβρουαρίου, 2017
Συστατικά:
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα (cottage, φιλαδέλφεια)
- Μισό φλιτζάνι γάλα 1,5%
- Μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί χαμηλό σε λιπαρά
- Ελαιόλαδο και θυμάρι
- Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:
- Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τις ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν.
- Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γάλα μέχρι να ενωθούν και το ρίχνουμε στα μανιτάρια.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε τη σάλτσα με τις μπριζόλες.