Κινόα – To αρχαίο “superfood”

Βηματομετρητής: Ένα βήμα προς την υγεία
14 Σεπτεμβρίου, 2015
Τρώμε σωστά…έχουμε υγιή μαλλιά!
30 Σεπτεμβρίου, 2015

Κινόα – To αρχαίο “superfood”

Η κινόα ή κουινόα είναι ένας θάμνος που φύεται στη Βολιβία και το Περού.  Αν και καλλιεργήθηκε πριν από 3000 περίπου χρόνια από τους Ίνκας μόλις τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται γνωστή στη χώρα μας. Η κινόα που μαγειρεύεται όπως το ρύζι, είναι μια από τις πιο θρεπτικές τροφές του πλανήτη.  Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και λόγω της ισορροπημένης περιεκτικότητας της σε βασικά αμινοξέα καθίσταται ένα πλήρες δημητριακό. Είναι επίσης καλή πηγή  Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου αλλά και φυτικών ινών.

Το γεγονός ότι δεν περιέχει γλουτένη την καθιστά μια εύπεπτη τροφή αλλά και κατάλληλη για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη.Η κινόα μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το ρύζι ή τα μακαρόνια και να απογειώσει την συνολική διατροφική αξία ενός γεύματος.

Είτε ως συνοδευτικό για κρέατα και ψάρια είτε ως κυρίως πιάτο η κινόα μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για γευστικά και θρεπτικά πιάτα με υψηλή διατροφική αξία!

Comments are closed.