Η μαστίχα και τα οφέλη της

Υγιεινό πρωινό: 6 θρεπτικές επιλογές με λίγες θερμίδες!
7 Μαρτίου, 2016
Λίγα μυστικά για την Καθαρά Δευτέρα..
11 Μαρτίου, 2016

Η μαστίχα και τα οφέλη της

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο, το οποίο ευδοκιμεί αποκλειστικά στη νότια πλευρά της Χίου. Είναι ημιδιαφανής ή διαφανής με λευκό ή κίτρινο χρώμα, έχει εξαιρετική φυσική γεύση και άρωμα, ενώ παράλληλα δίνει και μια έντονη φρεσκάδα.

Γιατί είναι, όμως σημαντικό να καταναλώνουμε μαστίχα και προϊόντα της; Η κατανάλωση μαστίχας έχει πολλές ευεργετικές δράσεις για την προστασία και τη βελτίωση της υγείας, λόγω των αντιοξειδωτικών (πολυφαινόλες), αντιμικροβιακών, αντιβακτηριακών και αντιαλλεργικών δράσεων της.

Βοηθάει άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αναπνευστικά προβλήματα, καρδιαγγειακές παθήσεις, καρκίνο και παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση των επιπέδων της ΗDL, στην επούλωση των τραυμάτων αλλά και στη βελτίωση της στοματικής υγιεινής. Σημαντικό είναι να αναφερθεί, ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται έρευνα για την κατανάλωση της μαστίχας και την επίδραση της στη νόσο του Crohn.

Σήμερα η Μαστίχα Χίου εξάγεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως και η χρήση της είναι ευρεία σε πολλά προϊόντα, όπως, στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική, στην ποτοποιία, στην οδοντιατρική, στη φαρμακευτική στην αρωματοθεραπεία και στην κοσμετολογία.

Συνεπώς, είναι πολύ σημαντική η καθημερινή χρήση της μαστίχας Χίου σε οποιαδήποτε μορφή της, αφού μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

 

 

Comments are closed.