Ζυμαρικά (Κοχυλάκια) με τόνο

Προβιοτικά – Πρεβιοτικά
13 Ιουνίου, 2016
Σουβλάκι με Κοτόπουλο «Μεσογειακό» και Λαχανικά
13 Ιουνίου, 2016

Ζυμαρικά (Κοχυλάκια) με τόνο

 

Μερίδες: 4

Μέγεθος Μερίδας: 1 ½ κούπα

Υλικά:

  • 3 κούπες κοχυλάκια άβραστα
  • ½ κούπα κομμένο κρεμμύδι
  • ¼ κούπας ψιλό κομμένο βασιλικό
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια τόνο σε νερό

Παρασκευή:

  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, παραλείποντας την προσθήκη αλατιού και οποιαδήποτε πηγή λίπους.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, φυλάσσοντας 2 κ.σ. από το νερό που έβραζαν τα μακαρόνια.
  • Γυρίστε τα ζυμαρικά σε ένα τηγάνι και πρόσθετε τις 2 κ.σ. που είχατε κρατήσει, το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατέψτε καλά.

 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (ανά μερίδα):

Θερμίδες 402
Θερμίδες που προέρχονται από λίπος 24%
Λίπος 10,6 g
Κορεσμένο Λίπος 1,9 g
Μονοακόρεστο Λίπος 5,8 g
Πολυακόρεστο Λίπος 1,7 g
Πρωτεΐνες 31,8 g
Υδατάνθρακες 44,4 g
Φυτικές Ίνες 2,4 g
Χοληστερόλη 42 mg
Σίδηρος 3,1 mg
Νάτριο 829 mg
Ασβέστιο 37 mg

 

Comments are closed.