Εξυπνες διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των Χριστουγέννων

Σπλαχνικό λίπος. Τι είναι και πως μπορώ να το μειώσω;
9 Δεκεμβρίου, 2015
Υγιεινό πρωινό: 6 θρεπτικές επιλογές με λίγες θερμίδες!
7 Μαρτίου, 2016

Εξυπνες διατροφικές συμβουλές για την περίοδο των Χριστουγέννων

 

Είναι γεγονός πως τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με πληθώρα εορταστικών συνευρέσεων όπου οι διατροφικοί “πειρασμοί” είναι αρκετοί και ικανοί να επηρεάσουν αρνητικά τη διατροφή και συνεπώς να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους.

Η διατήρηση του σωματικού βάρους ίσως να θεωρείται ένα δύσκολο επίτευγμα κατά την εορταστική αυτή περίοδο αλλά είναι εφικτή αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

  1. Περιοριστείτε στο κυρίως πιάτο και αποφύγετε τα ορεκτικά. Χωρίστε το πιάτο σας σε 2 ίσα “μέρη”. Γεμίστε το ένα με σαλάτα και λαχανικά και το άλλο μισό με τροφές της αρεσκείας σας.
  2. Αποφύγετε τα τηγανιτά και τα φαγητά που είναι πλούσια σε βούτυρο, κρέμα γάλακτος και λάδι.
  3. Μη “γεμίζετε” το πιάτο σας δεύτερη φορά. Αφιερώστε λίγο χρόνο να παρατηρήσετε τι φαγητά υπάρχουν στο τραπέζι και διαλέξτε μόνο αυτά που επιθυμείτε περισσότερο από κάποια άλλα χωρίς να παρασυρθείτε σε υπερβολές.
  4. Μην παραλείψετε τα προβλεπόμενα 4-5 ημερήσια γεύματα διότι μπορεί να αυξήσετε το αίσθημα πείνας και να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια του εορταστικού τραπεζιού.
  5. Στην περίπτωση που θα φάτε παραπάνω από το “κανονικό”, τις επόμενες μέρες μην καταφύγετε σε στερητικές δίαιτες, απλώς ακολουθήστε το διατροφικό σας πρόγραμμα.
  6. Προσπαθήστε να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ το οποίο “ κρύβει” υπερβολικά πολλές θερμίδες.
  7. Περιοριστείτε στο ένα γλυκό ανά δύο-τρεις μέρες και όχι συχνότερα. Έτσι, δεν θα στερηθείτε τα γλυκά στις γιορτές αλλά δεν θα επιβαρύνετε καθημερινά τη διατροφή σας με επιπλέον θερμίδες.
  8. Διατηρήστε ένα ικανοποιητικό επίπεδο καθημερινής φυσικής δραστηριότητας. Η τακτική φυσική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του σωματικού σας βάρος.
  9. Θέστε ρεαλιστικούς στόχους! Για παράδειγμα το να διατηρήσετε σταθερό το σωματικό σας βάρος κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι ένας ρεαλιστικός αλλά και εφικτός στόχος. Το να χάσετε επιπλέον κιλά είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος στόχος και η μη επίτευξή του ίσως προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα όπως για παράδειγμα ενοχές, τύψεις, κ.α.
  10. Πίνετε καθημερινά 10-12 ποτήρια υγρών (νερό, ημιάπαχο γάλα, τσάι, βότανα και φυσικούς χυμούς). Η επαρκής ενυδάτωση βοηθάει στην αποβολή τοξινών από τον οργανισμό.

Η ομάδα του Medicare Vita σας εύχεται καλές γιορτές με..Υγεία!

Comments are closed.