Διαιτολογία – Διατροφή

Διαιτολογία – Διατροφή

Στόχος του Medical & Beauty είναι να βοηθήσουμε όσους μας εμπιστεύονται, όχι απλά να επιτύχουν την επιθυμητή απώλεια βάρους, αλλά να υιοθετήσουν εκείνη τη διατροφική συμπεριφορά που θα τους οδηγήσει σε υψηλότερο επίπεδο ποιότητας ζωής.

Στο Medical & Beauty δραστηριοποιούμαστε στην επιστημονική επίλυση προβλημάτων παχυσαρκίας και διατροφικών διαταραχών.
Εξειδικευόμαστε στην αντιμετώπιση κλινικών περιστατικών που σχετίζονται με τη διατροφή χάρη στην πολυετή εμπειρία, στον ιατρικό χώρο, της επιστημονικά υπεύθυνης, κας Ελένης Τριανταφύλλου, αλλά και την τεχνογνωσία των στελεχών του Κέντρου.
Επίσης, με τη χρήση των σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και την αξιοποίηση του πλέον εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού, εξασφαλίζουμε την επίτευξη υψηλού επιπέδου των υπηρεσιών.

Πάνω από όλα όμως, φροντίζουμε εσάς! Στεκόμαστε δίπλα σας, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη δική σας απόφαση για βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής σας.
Παχυσαρκία είναι η υπερβολική συσσώρευση λίπους. Οι ειδικοί συμφωνούν στο γεγονός ότι η παχυσαρκία δεν μπορεί να αποδοθεί σε ένα και μοναδικό αίτιο
Περιβάλλον και κληρονομικότητα, άγχος και ψυχολογική πίεση, ορμονικές ή άλλου είδους διαταραχές, σύγχρονος καθιστικός τρόπος ζωής και σωματική αδράνεια – όλα συμβάλλουν λίγο ή πολύ στη διαμόρφωση του βάρους. Σε φυσιολογικούς ενήλικες το λίπος του σώματος κυμαίνεται από 12% έως 20% του συνολικού βάρους.

Οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν, ότι υπάρχει παχυσαρκία, όταν το σωματικό βάρος του ατόμου υπερβαίνει κατά 20% – 30% το ιδανικό βάρος για το φύλο και την ηλικία του ατόμου αυτού.

Η παχυσαρκία συνδέεται με την εμφάνιση άλλων χρόνιων νοσημάτων, όπως: η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, οι καρδιακές νόσοι και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια,η δυσλιπιδαιμία, το σύνδρομο άπνοιας ύπνου, το άσθμα κλπ.
Σε κάθε περίπτωση η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας έγκειται στη τροποποίηση εκείνων των παραγόντων που είναι μεταβλητοί. Τέτοιοι είναι παράγοντες όπως το βάρος, οι διατροφικές συνήθειες, η σωματική δραστηριότητα.

Η απώλεια του σωματικού βάρους πρέπει να γίνεται σταδιακά και να αποφεύγονται οι μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, που ίσως είναι πιο επικίνδυνες για την υγεία, από την ίδια την παχυσαρκία.

Το καθημερινό διατροφολόγιο πρέπει να περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, οσπρίων και δημητριακών το οποίο θα συνδυάζεται από ήπιας μορφής άσκηση.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότεραπατώντας εδώ .
Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα φαινόμενο το οποίο παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις με την πάροδο του χρόνου τόσο σε όλον τον κόσμο όσο και στην Ελλάδα.

Η παιδική παχυσαρκία είναι αποτέλεσμα πολλαπλών παραγόντων και επηρεάζει τα παιδιά σε ψυχοκοινωνικό και σωματικό επίπεδο. Παράλληλα, αυξάνει την πιθανότητα για παχυσαρκία στην ενήλικη ζωή. Έχοντας σα δεδομένο πως η τροποποίηση μιας συμπεριφοράς και μιας συνήθειας είναι πολύ πιο εύκολη σε μικρότερη ηλικία, η υιοθέτηση μιας υγιούς στάσης απέναντι στο φαγητο από μικρή ηλικία είναι πιο εύκολα επιτεύξιμη.

Οι τρόποι για να εξαλειφθεί η παιδική παχυσαρκία είναι μέσω του συνδυασμού άθλησης και σωστής επιλογής τροφίμων και της υποστήριξης της οικογένειας. Η οικογένεια καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία αφενός επειδή οι διατροφικές συνήθειες των γονέων επηρεάζουν άμεσα τα παιδιά και αφετέρου μέσω της ενθάρρυνσης του παιδιού να τρέφεται σωστά και να συμμετέχει σε φυσικές δραστηριότητες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.
Η ανορεξία και η βουλιμία συγκαταλέγονται στην κατηγορία των διαταραχών πρόσληψης τροφής και πιθανόν αποτελούν μια μοναδική διαταραχή με δυο εκφάνσεις.

Τα αίτια που τις προκαλούν είναι ένας συνδυασμός γενετικών και περιβαλλοντολογικών παραγόντων και εμφανίζεται κυρίως σε γυναίκες κατά την εφηβική και την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Χαρακτηριστικά της ανορεξίας είναι η διαστρεβλωμένη εικόνα του εαυτού με αποτέλεσμα το άτομο να αρνείται να διατηρήσει το φυσιολογικό επίπεδο βάρους φοβούμενο την αύξηση βάρους και οδηγείται σε εκούσια ασιτία.
Χαρακτηριστικά της βουλιμίας είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού σε μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο οδηγεί σε αίσθημα ενοχής και δυσφορίας. Αυτή η έλλειψη ελέγχου κατανάλωσης τροφής συνδυάζεται με επανειλλημένη χρήση μεθόδων αντιστάθμισης, λόγω του φόβου της αύξησης βάρους.

Η ανορεξία και η βουλιμία έχουν πολύ σοβαρές σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, όμως μπορούν να υπερνικηθούν με τη σωστή θεραπεία. Η αναγνώριση του προβλήματος από τον ασθενή και η συνειδητοποίηση της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς είναι το εναρκτήριο σημείο της θεραπείας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της θεραπείας, η οποία βασίζεται στην ψυχολογική υποστήριξη, γίνεται η προσπάθεια να αλλάξει η αντίληψη του ατόμου για το σώμα του και ενθαρρύνονται οι αλλαγές της διατροφικής του συμπεριφοράς.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότεραπατώντας εδώ.
Οι αθλητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τους υπόλοιπους ανθρώπους, επομένως ωφελούνται από την εποπτεία επαγγελματία διαιτολόγου με γνώσεις στην αθλητική διατροφή, ο οποίος τους συμβουλεύει για τις ατομικές ανάγκες ενέργειας και θρεπτικών συστατικών και τους βοηθά να αναπτύξουν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της αθλητικής τους απόδοσης.

Οι διατροφικές απαιτήσεις των αθλητών κατά την διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου διαχωρίζονται ανάλογα με τις τρεις κύριες χρονικές περιόδους που αφορούν ένα αγώνισμα. Χαρακτηρίζονται ως προ-αγωνιστικό γεύμα, μετα-αγωνιστικό γεύμα, και τις ανάγκες σε ενέργεια και υγρά κατά την διάρκεια του αγωνίσματος.

Στα προαγωνιστικά γεύματα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση

(α) στην χρονική στιγμή κατανάλωσης του γεύματος,
(β)την ποσότητα του γεύματος,
(γ) τα συστατικά του γεύματος,
(δ)τα υγρά που προσλαμβάνονται.

Ο στόχος του μετα-αγωνιστικού γεύματος είναι να αποκαταστήσει όσο το δυνατόν περισσότερο γλυκογόνο μέχρι τον επόμενο αγώνα, να ενυδατώσει τον οργανισμό, να αποκαταστήσει τους ηλεκτρολύτες που χάθηκαν κατά την διάρκεια της εφίδρωσης.

Η μετέπειτα ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για την αποκατάσταση και την διατήρηση των ιστών που έχουν υποστεί σοβαρό καταβολισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.