Υλικά :
(2 μερίδες = 2 άτομα)
- Σολομός (2 φιλέτα)
- Κολοκυθάκια
- Καρότο
- Μελιτζάνα
- Κρεμμύδι ξηρό
- Καστανό ρύζι (300γρ.)
Για τη σως μουστάρδας:
- 2 κουταλάκια μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο (όχι σιρόπι)
- 2 κουταλάκια ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα ταψάκι τοποθετούμε στην μια πλευρά το σολομό και στην άλλη ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας, στα οποία έχουμε βάλει 1 κουταλάκι ελαιόλαδο (κολοκυθάκια, καρότο, μελιτζάνα και κρεμμύδι).
- Τοποθετούμε το φαγητό μας στο φούρνο σε θερμοκρασία 180οC για 20-30 λεπτά και παράλληλα βράζουμε το καστανό ρύζι.
- Για να φτιάξουμε τη σως αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μας (μέλι, ξύδι μπαλσάμικο, ελαιόλαδο, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Βγάζουμε από το φούρνο το σολομό και τα ψητά λαχανικά και τα τοποθετούμε στο πιάτο μαζί με το ρύζι. Στη συνέχεια περιχύνουμε από πάνω τη σάλτσα μας.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
1 φιλέτο σολομού (90γρ.) = 220 θερμίδες
Καστανό ρύζι (150γρ.) = 160 θερμίδες
Ψητά λαχανικά (250γρ.) = 50 θερμίδες
Σως μουστάρδας (2 κουταλιές) = 120 θερμίδες
Συνολικές θερμίδες = 550 θερμίδες
Γιατί να το καταναλώσω;
Το συγκεκριμένο γεύμα είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα, που τα προσλαμβάνουμε από το σολομό και σε φυτικές ίνες, οι οποίες βρίσκονται στα λαχανικά μας αλλά και στο καστανό ρύζι. Είναι ένα πλήρες γεύμα, το οποίο είναι ταυτόχρονα θρεπτικό, γευστικό και προκαλεί κορεσμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να εφαρμοστεί στα πλαίσια μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής.