Βαθύς καθαρισμός προσώπου

Πολύ συχνά γυναίκες και άνδρες προβληματίζονται σχετικά με το καθαρισμό προσώπου, κυρίως γιατί φοβούνται ότι το δέρμα τους θα υποστεί τυχόν βλάβη,σημάδια κλπ.

Ένας επαγγελματίας αισθητικός που γνωρίζει καλά την τεχνική του καθαρισμού και εργάζεται κάτω από τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, δεν προκαλεί βλάβες στο δέρμα, αλλά αντιθέτως βοηθάει το δέρμα να ανακτήσει τη λάμψη του. Σε περίπτωση που ο καθαρισμός προσώπου δεν γίνεται συστηματικά, το δέρμα θα απολέσει τα προσωρινά οφέλη που απόκτησε και θα επανέλθει σιγά σιγά στην αρχική του κατάσταση.

Το πρώτο και βασικό επίτευγμα ενός καθαρισμού είναι η καλυτέρευση της κατάστασης του δέρματος. Ο πιο βασικός παράγοντας που διαταράσσει την ισορροπία του επιδερμικού ιστού είναι η υπερέκκριση σμήγματος, η οποία οφείλεται σε ορμονικές κυρίως διαταραχές, σε στρες, σε κακή διατροφή, στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στις κλιματολογικές συνθήκες. Το περιττό σμήγμα, εγκλωβισμένο μέσα στους πόρους μας, αναπτύσσει βακτηρίδια και δημιουργεί μαύρα στίγματα, σπυράκια, κύστες και ακμή.

Ο βαθύς καθαρισμός απομακρύνει από την επιδερμίδα τα νεκρά κύτταρα και κυρίως το περιττό σμήγμα, προετοιμάζοντάς την να δεχτεί όλες τις άλλες θεραπείες όπως, ενυδάτωση, βιταμινοθεραπεία, χημικά peelings αλλά και όλες τις θεραπείες αντιγήρανσης.

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου διαρκεί περίπου 2 ώρες στο σύνολό του, ανάλογα πάντα με τον τύπο του δέρματος και πόσο προβληματικό είναι ένα δέρμα.

Μπορεί να γίνει ανεξαρτήτου ηλικίας, όπως επίσης δεν αφορά αποκλειστικά γυναίκες αλλά και άντρες, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν και εκείνοι μπει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής και της περιποίησης.


Ο στόχος είναι να εξισορροπήσει τις λειτουργίες της επιδερμίδας και να τη συντηρεί σε μια υγιή κατάσταση. Με το βαθύ καθαρισμό πετυχαίνουμε καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος και μέγιστη διεισδυτικότητα των καλλυντικών προιόντων.

Βήματα του καθαρισμού:


1. Χρήση γαλακτώματος και λοσιόν για την απομάκρυνση των ρύπων και του μακιγιάζ.
2. Peeling προσώπου για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.
3. Χρήση του ατμού για τη διάνοιξη των πόρων με στόχο την εξαγωγή σμήγματος από τις φλύκταινες(σπυράκια) και τους φαγέσωρες(μαύρα στίγματα).
4. Με τη βοήθεια υψίσυχνων ρευμάτων κατοχυρώνουμε την αντισηψία του δέρματος. Απολυμαίνουν το δέρμα, κλείνουν τους ανοιχτούς πόρους, καταπραΰνουν την επιδερμίδα, επαναφέρουν το Ph, τη λειτουργία του κυκλοφορικού και των αδένων.
5. Εφαρμογή χαλαρωτικού μασάζ στη περιοχή του προσώπου με δακτυλοπιέσεις στο ντεκολτέ και στον αυχένα.
6. Εφαρμόζουμε μια μάσκα προσώπου ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.
7. Τοποθέτηση ενυδατικής/αντηλιακης κρέμας.


TIPS ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.


Αμέσως μετά τη θεραπεία παρατηρείται ένας ήπιος ερεθισμός ο οποίος μέσα στις επόμενες ώρες της ημέρας εξαφανίζεται. Τις πρώτες 2 μέρες μετά τον καθαρισμό προσώπου καλό είναι να χρησιμοποιούνται φαρμακευτικές κρέμες ενυδάτωσης και επούλωσης.


Προτείνεται να αποφεύγουμε για το επόμενο 24ωρο το μακιγιάζ και η σωματική άσκηση καθώς ο ιδρώτας και οι ρύποι μπορεί να ερεθίσουν ή και να μολύνουν το δέρμα σας.Κατά μέσο όρο βαθύ καθαρισμό προσώπου μπορούμε να κάνουμε κάθε 3-4 μήνες για τα λιπαρά και τα μικτά δέρματα και κάθε 6-8 μήνες για τα πιο ξηρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ